Причините да не правим секс могат да бъдат многобройни. Може би

...
Причините да не правим секс могат да бъдат многобройни. Може би
Коментари Харесай

Какви са последствията от липсата на с*кс в живота ви

Причините да не вършим секс могат да бъдат многочислени. Може би желаете да имате полов сътрудник, само че не сте срещнали верния човек. Възможно е да сте във връзка, само че дългите дистанции или общественото разграничаване ви държат разграничени. Освен това е допустимо да сте във връзка, само че спор или напрежение да понижат желанието ви за секс.

Няма нищо неприятно в това да не вършиме секс.  Ако сте в полова пауза, апелирам, пробвайте се да не се стресирате. Времето без полова интензивност може да ви разреши да се концентрирайте върху грижата за себе си и любовта към себе си, да изградите прочувствена фамилиарност без физическа връзка и/или да ви даде време да ходите на фитнес и да поработите върху физическата си устойчивост.

Все отново, дано да забележим какво се случва с тялото ви, когато спрете да вършиме секс:

Менструацията става по-болезнена

Повече от половината дами на света изпитват мъчителна менструация.  Трябва да знаете обаче, че има неща, които можете да извършите, с цел да намалите тежестта на вашите менструални спазми  - сексът е един от тях. Едно от преимуществата на оргазма е, че оказва помощ при конвулсии, защото облекчава болката и напрежението.

Вагиналните стени отслабват

Ако имате задоволително шанс да изпитате оргазъм по време на секс, вие се възползвате от множеството изгоди, в това число повишен приток на кръв към вагиналната област.  Нивата на естроген спадат с придвижване на възрастта, което може да докара до изтъняване и по-малко навлажняване на вагиналните стени.  Повишеният кръвен поток към тазовата област, както се случва при полова възбуденост, оказва помощ да се поддържа влажността на половият орган при дамата и го прави еластичен и разтеглив.

Спада рискът от инфекции на пикочните пътища

Не е изненада, че рискът от заболявания, излъчени по сексуален път, понижава, когато спрете да вършиме секс. Същото важи и при пикочните пътища. Това е по този начин, тъй като половият акт може да способства за разпространяването на бактерии. Движенията по врете на сексуален акт могат да трансферира бактериите от червата или вагиналната празнина по-дълбоко в уретрата. 

Имунитетът спада

Специалисти показват, че веднъж правене на секс на седмица укрепва имунната ви система, като покачва равнищата на вещество, борещо се с микробите, наречено имуноглобулин А или IgA. Той е първата линия на отбрана против настинки и грип.

Поява на болки в тялото

Сексът е натурален палач на болката, защото покачва серотонина и допамина (невротрансмитери за положително въодушевление, виновни за възприятието на удовлетворение).  По време на секс освобождаваме ендорфини (хормони за положително въодушевление, които задействат опиоидните рецептори в мозъка), които могат да ни оказват помощ да понижим болката и напрежението.  Ендорфините могат да бъдат наричани и " естественият морфин на тялото " заради техните естествени болкоуспокояващи резултати.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР